Rijkgevulde Mexicaanse taart.

Rijkgevulde Mexicaanse taart.

fullsizerender-1

Na veel verzoeken na het zien van de foto’s kan ik er bijna niet meer omheen.

Hierbij dus het recept van de Mexicaanse taart voor 5 personen.

Indien je het voor meer personen wilt maken kan je kiezen voor grote tortilla’s. Dit heb ik gedaan, zoals op de foto’s te zien is.

Het is een gerecht met veel groente maar het is geen calorie arm gerecht.

1 portie (1/5e van de taart) is 650 calorieën. Dit is vergelijkbaar met een bord macaroni met saus en vlees of een bord boerenkool met worst. Een gewone avondmaaltijd dus, maar dan op een feestelijke manier opgediend.

 

benodigdheden:

  • een springvorm
  • een oven

ingrediënten:

  • 8 kleine tortilla’s
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bakje snoeptomaatjes / cherrytomaatjes (250 gram)
  • 200 gram zure room
  • 2 rode paprika’s
  • 2 of 3 grote uien
  • 1 bakje champignons
  • 3-4 tenen knoflook (naar smaak)
  • 1 blikje mais
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • geraspte kaas

Voor dit gerecht kan je 1 zakje Mexicaanse kruidenmix voor Fajita’s kopen of je kan de mix zelf maken:

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel cacao
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepelgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Door de mix zelf te maken heb je meer invloed op de hoeveelheid zout die je in de mix doet, in de kant en klare zit meer zout.

 

Bereidingswijze:

Snijd de uien, paprika’s en champignons in kleine stukjes. Halveer de snoeptomaatjes en pers de knoflook met een knoflookpers of snijd ze ook in hele kleine stukjes.

Bak het gehakt rul en voeg hier de uien en knoflook aan toe. Laat dit 3 minuten sudderen. Voeg hierna de tomaten, paprika’s en champignons toe en laat dit 10 minuten sudderen. Als laatste voeg je de mais en (je zelfgemaakte) kruidenmix toe. Laat dit opstaan tot alles gaar is.

Smeer nu de tortilla’s in met zure room. Pak de springvorm en leg 1 tortilla onderop met de zure room naar boven. Doe hierop een laag van je vulling. Vervolgens weer een tortilla met zure room naar boven en vervolgens weer een laag vulling. Bouw zo de taart op. Uiteindelijk doe je een laagje geraspte kaas bovenop en kan hij de oven in. (ik heb zelf ook nog een laagje kaas halverwege gedaan)

Bak de taart 15 minuten op 180 graden en eet smakelijk!

About the Author

Laura Bulten administrator

Comments Are Closed!!!