Soep van de dag: wintersoep!

Soep van de dag: wintersoep!

Soep van de dag!

 

Wintersoep – courgettesoep.

Benodigdheden:

  • 6 courgetten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • een beetje boter
  • 1,5 a 2 liter water
  • 1 of 2 kippen- of groentebouillonblokjes (naar smaak)
  • kipfilet (vleeswaren)

Werkwijze:

Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit met een beetje boter in de pan tot ze glazig zijn. (niet bruin laten worden). Snijd hierna de courgetten in blokjes en doe dit bij in de pan. Giet hier 1,5-2 liter water bij en voeg hier 1 bouillonblokje aan toe. Breng de soep aan de kook en laat het daarna 15 min zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot de soep glad is. Na smaak kan je nu nogmaals 1 bouillonblokje toevoegen. Snijd de kipfilet in reepjes en serveer de soep met wat reepjes erin. Eet smakelijk!

 

Hierbij een filmpje van de bereiding:

soep van de dag – wintersoep

About the Author

Laura Bulten administrator

Comments Are Closed!!!