De kinderdiëtist

De Kinderdiëtist

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven en dat van onze kinderen. Het is belangrijk voor ieders gezondheid en voor de groei van uw kind is gezonde voeding noodzakelijk. Maar naast dat het belangrijk is, is het ook belangrijk om plezier te ervaren van het eten en drinken dat genuttigd wordt. Feestdagen en gezelligheid zijn vaak verbonden met lekkere gerechten of we nemen lekkere dingen mee op reis of een dagje uit. Samen eten zorgt voor een onderlinge band, ook tussen kinderen en hun ouders.

Als ouder heb je de verantwoordelijkheid om je kind een gezonde voeding aan te bieden, dit begint al tijdens de zwangerschap. Door tijdens de zwangerschap de juiste voeding te nemen kan met de kans op een opname in het ziekenhuis gedurende de zwangerschap verminderen. Naast het aanbieden van gezonde voeding is het belangrijk om samen van lekker eten en drinken te genieten. Dit is echter niet in alle gevallen even eenvoudig. Soms eet een kind te weinig, te eenzijdig of juist te veel. Ook kan er sprake zijn van lichamelijke problemen waardoor je kind bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt of waardoor je kind moeite heeft met voldoende eten of eten niet meer als plezierig ervaart. Door de ruime keuze uit voedingsmiddelen, met vaak gezondheidsclaims of ‘addertjes onder het gras’ maakt dat het voor ouders niet eenvoudig is om kinderen de juiste voeding aan te bieden.

Als diëtist in het algemeen, maar ook als kinderdiëtist geef ik adviezen die bij iemand persoonlijk passen. Ik houd rekeningen met de mogelijkheden en voorkeuren van je kind. Met plezier en ongedwongen eten en drinken zal altijd voorop staan. Daarom heb ik bij kinderen veel aandacht voor het proeven, ruiken, voelen en omgaan met eten. Zodat elk kind, met of zonder dieet, plezier heeft in eten.

U kunt met al uw vragen terecht bij onze kinderdiëtist, voor veelvoorkomende behandelingen waarmee men bij de kinderdiëtist komt kunt u kijken onder het tabblad behandelingen.

De eerste 4 – 6 consulten worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 images1