Tarieven

U kunt zonder een verwijzing naar de diëtist.

Indien u zich meldt zonder verwijzing zal de diëtist een korte screening uitvoeren waarin beoordeeld wordt of de behandeling zinvol en veilig is en of u met uw hulpvraag en klachten bij de diëtist aan het juiste adres bent. De diëtisten van Diëtistenpraktijk Vida Sana hebben de cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek gevolgd om de screening adequaat uit te kunnen voeren.

Tarieven

DE VOLGENDE TARIEVEN ZIJN VAN KRACHT.

Met de zorgverzekeraars zijn verschillende tarieven afgesproken. Indien u niet meer in aanmerking komt voor vergoeding van de dieetadvisering via uw zorgverzekeraar (omdat uw uren op zijn) dan wordt er €20,00 per kwartier in rekening gebracht.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen is een huisbezoek altijd mogelijk. Voor een huisbezoek geld een toeslag van €21,00. Een huisbezoek kan mogelijk vergoed worden indien u een verwijsbrief van uw arts heeft waarop wordt vermeld dat huisbezoeken nodig zijn.

Soort consult

Eerste consult

Tweede consult

Lang vervolg consult

Kort vervolg consult

Telefonisch vervolgconsult / videocall (kort)

Telefonisch vervolgconsult / videocall (lang)

Gemiddelde
duur consult

60 minuten

20 minuten

30 minuten

15 minuten

15 minuten

30 minuten

Indirecte
patiëntgebonden tijd

15 minuten

10 minuten

0 minuten

0 minuten

0 minuten

0 minuten

Totaal

75 minuten

30 minuten

30 minuten

15 minuten

15 minuten

30 minuten

H
I

Vergoedingen

De diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket!

Iedereen heeft daardoor recht op 3 uur behandeltijd bij een diëtist, dit wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 3 uur behandeltijd staat ongeveer gelijk aan 6-7 consulten. In geval van een aanvullend zorgpakket komt u bij verschillende zorgverzekeraars in aanmerking voor meer vergoeding.

Indien er sprake is van ziektebeelden (zoals Diabetes, COPD, hart- en vaatziekte en ernstig overgewicht) en uw huisarts is aangesloten bij de ketenzorg, dan worden uw dieetkosten vanuit de ketenzorg betaald. Vanuit de Ketenzorg ontvangt u 4 uur behandeltijd. Uw huisarts kan u vertellen of uw verwijzing hieronder valt.

Afspraken afzeggen

Indien u verhinderd bent, graag de afspraak minstens 24 uur van tevoren afzeggen, dan wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Kosten die in rekening worden gebracht worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Op de bovenstaande onderdelen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.